Легендарний рецепт: "Мастер Шеф" Ярославський розповів, як зробити полтавські м'ясні галушки
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fca6a436f04eed6c1e955d3c7cb4a5054.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом знаменитих Полтавських галушок та розповів, як поєднувати їх не з одним інгредієнтом для різноманітності.
Інгредієнти:
Для рагу:
- 600 г курячих стегон
- 200-240 г цибулі
- Олія для смаження
- 80 г сметани
- Чабрець, сіль, перець
Для тесту:
- 250 г кислого кефіру або кислого молока
- 1 маленьке яйце
- 350 г борошна
- сіль
- 6 г соди
Інструкції:
Почніть з приготування рагу. Обсмажте нарізані шматочки курки на олії до утворення золотистої скоринки. Перекладіть курку в сотейник, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
На тій же сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до м'якості та золотистості. Додайте цибулю до курки.
Додайте в сотейник воду або бульйон так, щоб рідина покрила інгредієнти на 1-2 см. Гасіть на маленькому вогні 1-1,5 години.
"Мастер Шеф" Ярославський розповідає, по середині приготування додайте сіль, перець та чебрець. Коли частина рідини випарується, додайте|добавляйте| сметану і тушкуйте до готовності.
Для приготування тіста змішайте кефір із яйцем і сіллю. Додайте просіяне борошно і соду, швидко замішайте тісто і дайте йому відпочити 10 хвилин.
Сформуйте із тіста джгути діаметром близько 2 см і наріжте їх на шматочки. Приготуйте пароварку. Поставте шматочки тіста на пару та готуйте 2 хвилини.
Змастіть готові галушки маслом і з'єднайте їх з рагу. Гасіть разом 3-5 хвилин. Після додайте зелень кропу та цибулі, радить "Мастер Шеф" Ярославський.