Ідеальна заміна радянським салатам: "Мастер Шеф" Клопотенко з Решетніком показали простий рецепт
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F925a1c1df1d7f788c563a925598c0eb4.jpg)
Євген Клопотенко разом із ведучим популярних українських шоу "Холостяк", "Холостячка", "Україна має талант" Григорієм Решетніком, який став зірковим гостем кулінарного проєкту "Пекельні борошна", показали рецепт чудової альтернативи радянським салатам — салату з української пшениці. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ".
Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- пшениця - 100 г
- вода - 300 мл
- черствий хліб - 6 скибок
- томатний сік - 150 мл
- фіолетова цибуля - 1 шт.
- томати - 2 шт.
- м'ясо курячої гомілки - 4 шт.
- кислиця - 1 ст. л. (можна замінити на лимонний сік)
- сіль до смаку
- олія
Євген Клопотенко відварює пшеницю в підсоленій воді приблизно 30-40 хвилин, головне не розварити зерно.
Хліб або нарізаємо, або рвемо на шматочками, складаємо в велику ємність і заливаємо томатним соком, щоб хліб розм'як і мав гарний смак. Пшеницю проціджуємо через сито і перекладаємо до хліба.
Фіолетову цибулю та томати Євген Клопотенко нарізає дрібним кубиком і також додає до салату.
М'ясо курячої гомілки нарізаємо на смужки і обсмажуємо на великому вогні з олією до появи золотавої скоринки.
Додаємо обсмажену курочку до салату та все ретельно перемішуємо, додаємо сіль за смаком і олію.
В кінці Євген Клопотенко розкладає салат по тарілках і для збалансованого смаку додає листочки кислиці, а якщо її немає, то можна просто полити страву лимонним соком.