Максимально соковита та смачна: "Мастер Шеф" Глінська розкрила рецепт для індички чи курки
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Feb72faf07f6c92f8845ed8b28af74f13.jpg)
Цього разу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати смачну та соковиту запечену індичку. За цим же рецептом можна приготувати і курку – також вийде дуже смачно.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- 1 кг філе індички
- 1 л води
- 2 ст.л. солі (з гіркою)
- олія для змащення
- спеції - за бажанням
Розчиняємо сіль у холодній воді та заливаємо цим розсолом цілий шматок мʼяса. Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська накриває миску чи каструлю плівкою та ставить у холодильник на 10-12 годин, аби індичка добре просолилася.
Потім дістаємо мʼясо з розсолу та просушуємо його паперовим рушником, змащуємо олією та за бажанням додаємо улюблені спеції.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська загортає індиче філе в фольгу або пергамент, викладає його на деко та відправляє в розігріту до 250 градусів на 25 хвилин. Якщо брали менщий шматок мʼяса, то буде достатньо 20 хвилин. Після цього вимикаємо духовку та лишаємо індичку доходити ще на 3 години.
Готову запечену індичку нарізаємо слайсами та смакуємо.
Раніше "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська запропонувала українцям рецепт чудової закуски - сирно-картопляних паличок, для приготування яких нам знадобляться 700 г відвареної картоплі, 2
яйця, 50 г кукурудзяного крохмалю, 200 г бринзи, сіль, зелень і 50 г вершкового масла.