Піде до будь-якого столу: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт соковитої домашньої буженини
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fbbe6bdec980b3263c04b524e7606a39a.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував рецепт соковитої буженини, яку зручно приготувати вдома. "Мастер Шеф" ділиться, цю смачність можна їсти гарячою або закрити щільно рукав і дати охолонути. Їсти з гірчицею, хріном та чорним хлібом.
Інгредієнти:
- 1.5 кг ошийок
- 1.5 літри води
- 60 г солі
- 1 велика морква
- 1 головка часнику
- 40 г гострої гірчиці
- 40 г гірчиці зернової
- 20 г соєвого соусу (за бажанням)
- 10 г копченої паприки
- Чорний перець
Маринування м'яса:
Зачистіть свіже м'ясо і замочіть його у холодній воді із сіллю у холодильнику на 6-8 годин.
Вранці дістаньте м'ясо і обсушіть його рушником, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Підготовка маринаду:
Наріжте моркву довгими брусочками, часник переріжте на 3 частини.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, змішайте гостру гірчицю, гірчицю зернову, соєвий соус (за бажанням), копчену паприку та чорний перець.
Добре натріть маринадом м'ясо і залиште на кілька годин.
Приготування:
Попередньо розігрійте духовку до 165 градусів.
Наповніть "рукав" замаринованим м'ясом і додайте брусочки моркви та часнику. Щільно закрийте "рукав".
Помістіть у розігріту духовку і готуйте 1 годину при 165 градусах, потім ще 45-50 хвилин при 120 градусах, зауважує "Мастер Шеф" Ярославський.
Завершальний етап:
Відкрийте "рукав" і полийте м'ясо соком, що утворився.
Підніміть температуру до 200-210 градусів та доведіть м'ясо до рум'яності, періодично поливаючи його власним жиром.
Подання:
Можна подавати буженину гарячою або щільно закрити "рукав" і дати страві охолонути.
Подавайте з гірчицею, хріном та чорним хлібом, додає "Мастер Шеф" Ярославський.