В Италии скончался автор десерта терамису

В Италии скончался автор десерта терамису

В Италии скончался шеф-повар Роберто Лингуанотто, которого считают автором десерта "Тирамису".

Об этом сообщает Le Beccherie.

Лингуанотто разработал рецепт, когда работал в ресторане Le Beccherie, блюдо в меню заведения появилось в 1972 году. Рецепт нотариально заверили три члена делегации Итальянской академии кулинарии в городе Тревизо.

Идея создать десерт из печенья и крема появилась у жены владельца Le Beccherie Альбы в 1950-х годах, однако она планировала вместо привычного "маскарпоне" взять сабайон – яичный крем с добавлением вина, рома и корицы. Однако Лингуанотто решил, что сливочный сыр будет лучшим сочетанием.

Название десерта tiramisù означает "подними меня".

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ