Дітям до Різдва: "Мастер Шеф" Ярославський розповів, як приготувати ніжне печиво з глазур'ю
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fa75758cc06bbee3e4ba812ab090d778a.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів у соціальній мережі, як раніше чи не кожна господиня намагалася поділитися своїм рецептом святкового печива. "Мастер Шеф" Ярославський помічає, прикрашати такі пряники можна різним способом і кремом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 125 г цукру (для карамелі)
- 100 мл води
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 125 г меду
- 5 г харчової соди
- 1 яйце
- 10 г кориці (порошок)
- 10 г імбиру (порошок)
- 5 г порошку бадьяну та кардамону
- 520 г борошна "Хуторок"
Для глазурі:
- 150-180 г цукрової пудри
- 30 г білка
- 5-7 г лимонного соку
Приготування:
У сотейнику розтоплюйте 125 г цукру до отримання темно-коричневої карамелі, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Зніміть з вогню та обережно додайте воду, щоб розчинити карамель.
Додайте 100 г цукру, вершкове масло, мед. Поверніть на слабенький вогонь, щоб цукор розчинився. Зніміть з вогню і залиште на 10 хвилин для остигання.
Приготування тіста:
Додайте харчову соду в охолоджену масу, перемішайте.
Температура повинна перевищувати 60°C. Поступово додайте борошно, спеції та замішуйте тісто.
"Мастер Шеф" Ярославський помічає, якщо температура трохи знизиться, додайте яйце (або 2 жовтки).
Оберніть тісто плівкою і залиште в холодильнику кілька годин.
Розкочування та випічка:
Розкачайте холодне тісто до товщини 0,6-0,8 см.
Виріжте формами пряники і викладіть пергамент.
Випікайте при температурі 180-185°C протягом 10-11 хвилин, радить Мастер Шеф Ярославський.
Приготування глазурі:
У мисці добре перемішайте цукрову пудру, білок та лимонний сік до отримання піни.
За бажанням додайте буряковий сік як барвник.
Покриття глазур'ю:
Охолоджені пряники покрийте приготованою глазур'ю.
Дайте глазурі застигнути, потім прикрасьте за бажанням, поділився "Мастер Шеф" Ярославський.