Досить витрачати гроші: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт домашнього сиру Філадельфія
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F178f7e900581230a026cb2a58b415db6.jpg)
Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як самостійно приготувати сир Філадельфія.
Виявляється, рецепт дуже простий, а результат вас здивує. Сир виходить дуже вершковий і не кислий, тане в роті - один в один, як магазинна Філадельфія.
Для приготування домашнього сиру Філадельфія "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- грецький йогурт жирністю 10% - 350 г
- сметана 20% (термостатна) – 270 г
- сіль - 5 г
Нам знадобляться також марля, миска та сито.
Йогурт, сметану та сіль "Мастер Шеф" Володимир Ярославський просто змішує.
Марлю складаємо вчетверо, кладемо в сито, яке стоїть над мискою. На марлю викладаємо суміш йогурту зі сметаною, акуратно закриваємо і трохи загортаємо краї.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський відправляє масу в холодильник, накривши плівкою та поставивши зверху невеликий вантаж. Через 12-18 годин у вас вийде справжній сир Філадельфія.
З цих інгредієнтів у судді "Мастер Шеф" Ярославського вийшло 315 г сиру Філадельфія, а сироватка, що залишилася, чудово підійде для приготування вареників або млинців.
Якщо будете використовувати такий сир для випічки або просто мазати на хліб, то дуже смачно додати в готовий продукт трохи цедри цитрусових.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський додав, що також можна робити домашній сир просто з грецького йогурту – він вийде дієтичним.