Геніальна страва з мʼясом і грибами: зірка "Мастер Шеф" поділилася незвичайним і дуже смачним рецептом

Геніальна страва з мʼясом і грибами: зірка "Мастер Шеф" поділилася незвичайним і дуже смачним рецептом

На своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати неймовірно смачну закарпатську страву – слимбаки з мʼясом.

"Це геніальна страва, яку моя мама готувала нам у дитинстві. Зараз ми жартома кажемо, що це сінабони з мʼясом у грибній підливі", – розповіла учасниця "Мастер Шеф".

Для тіста зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:

  • дріжджі сухі - 7 г
  • молоко - 75 мл
  • вода - 75 мл + 100 мл
  • борошно - 450-500 г
  • яйце - 1 шт.
  • олія
  • сіль

Для начинки:

  • фарш свинячий - 500 г
  • копчена паприка
  • сіль і перець

Для підливи:

  • цибуля - 1 шт.
  • шампіньйони - 200 г
  • вода - 500 г
  • сметана - 2 ст. л.
  • сіль і перець

В глибоку миску зірка "Мастер Шеф" висипає дріжджі, цукор, додає тепле молоко, 75 мл води кімнатної температури, перемішує все до однорідності та ставить у тепле місце, щоб дріжджі зійшли шапочкою.

Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо з додаванням олії до прозорості прямо в каструлі. Далі додаємо нарізані кубиком печериці, сіль, перець, трохи тушкуємо, заливаємо водою, доводимо підливу до кипіння та знімаємо з вогню.

До фаршу учасниця "Мастер Шеф" додає сіль, перець, паприку та добре перемішує.

Коли дріжді зійшли, додаємо до них борошно, яйце, олію, сіль, ще 100 мл теплої води, перемішуємо все та замішуємо на припиленому борошном столі тісто, додаючи в процесі ще трішки олії. У нас вийде еластичне тісто. Накриваємо його рушником і лишаємо в теплому місці на 30 хвилин, аби воно підійшло.

Тісто розкачуємо у великий прямокутник товщиною приблизно 1 см, розрізаємо на дві частини, щедро викладаємо на тісто мʼясну начинку та загортаємо рулет, як на відео. Нарізаємо рулет на шматки – це і є слимбаки.

За бажанням грибну підливу можна перебити блендером, додаємо до неї сметану та перемішуємо до однорідності. Викладаємо слимбаки в грибну підливу на відстані один від одного та варимо на малому вогні під кришкою протягом 15 хвилин, не відкриваючи її.

Для подачі зірка "Мастер Шеф" наливає в тарілку грибну підливу, викладає слимбаки та посипає нарізаною зеленню.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ