Хоч на обід, хоч на вечерю: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт універсальної закуски з яйцями
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F225ee732f2fc931afad6a4cf0fba0494.jpg)
Переможниця другого сезону та екс-суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити страву, яку робити дуже просто і можна подавати як на сніданок, так і на обід, вечерю.
Інгредієнти:
- 3 яйця
- Олія з травами (зі смаком перцю чилі, базиліка та томата)
- 1 невелика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 болгарський перець
- 3 невеликі помідори
- сіль
- Петрушка або кінза
Приготування:
Обсмажте на олії з травами дрібно нарізану цибулю та часник, додайте дрібно нарізаний перець і смажте овочі ще кілька хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Бланшуйте помідори: залийте окропом на 20-30 секунд, потім злийте воду і залийте помідори холодною водою. Зніміть шкірку, видаліть насіння та дрібно наріжте м'якоть.
Додайте підготовлені помідори до овочів та тушкуйте їх разом 2-3 хвилини.
"Мастер Шеф" Глинська поділилася, зробіть в овочах невеликі заглиблення та акуратно розбийте в них яйця, посоліть. Продовжуйте готувати шакшуку ще 4-5 хвилин, доки білки стануть щільними, а жовтки залишаться рідкісними.
Посипте готову страву дрібно нарізаною петрушкою або кінзою, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Подавайте шакшуку із підсушеним хлібом.