Кістки не викидайте: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт неймовірних котлет із коропа
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F24b7ed5fdb544e8462c375dbd2264367.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати неймовірно смачні котлети з коропа.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Ярославський бере такі інгредієнти:
- 1,5 кг коропа патраного (вийде приблизно 650 г готового філе)
- 150 г смаженої цибулі (300 г сирої)
- 90 г білого хліба (вчорашнього)
- 30 г молока
- 1 яйце
- сіль, чорний перець
Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський вирізає з цілого коропа чисте філе без шкірки.
"Реберні кістки можна посмажити - це дуже смачно. Усі інші частини - можна використати на бульйон і потім з нього зварити соус", — радить "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Цибулю нарізаємо великим кубиком і обсмажуємо на середньому вогні на олії до прозорості, а потім лишаємо охолоджуватися.
З хліба зрізаємо скоринку, а м’якіть ріжемо шматочками, заливаємо молоком і додаємо охолоджену смажену цибулю.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський спершу пропускає філе коропа через м’ясорубку один раз, а потім змішує його з хлібом і цибулею та пропускає через дрібну решітку ще 2 рази.
До фаршу додаємо яйце, сіль і перець. Добре «вибиваємо» фарш і ставимо його на 2-4 години в холодильник.
З охолодженого фаршу формуємо котлети. Можна або обсмажити котлети на олії з обох боків і довести їх до готовності в духовці, або досмажити на пательні ще раз із двох боків, тільки вже під кришкою і на меншому вогні.
Подавати котлети з коропа "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить із картопляним пюре та солоними огірками.