Коньяк не буде зайвим: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт дивовижної випічки з цукатами
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F9563a2185ea23d915406faa526ef0f82.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський вирішив поділитися рецептом крафіна, який вперше спробував у подруги, тож захотів розповісти шанувальникам детальний рецепт випічки. "Мастер Шеф" запевняє, готувати його просто і швидко, а результат вартий витрачених сил.
Інгредієнти:
тісто:
- 230 г молока
- 25 г цукру
- 10 г сухих дріжджів
- 25 г борошна
Тісто (2-й етап):
- 5 великих жовтків
- 120 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- 2 г солі
- 70 г вершкового масла
- 400-420 г борошна
Начинка для 1-й части:
- 80 г вершкового масла
- 75 г ізюму
- 75 г цукатів, замочених у 20 г коньяку
Начинка для 2-й части:
- 150 г шоколадної пасти
- 80 г шоколадної крихти (або 80 г вершкового масла та 150 г шоколадної крихти)
Приготування:
Розчиніть цукор у теплому молоці, додайте сухі дріжджі та борошно.
Перемішайте, дайте дріжджам активуватися, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Перелийте суміш у чашу, додайте жовтки та борошно, замішуйте 8-10 хвилин, додайте цукор, замішуйте ще 2 хвилини.
Додавання олії та замішування:
"Мастер Шеф" Ярославський ділиться, додайте вершкове масло кімнатної температури у два прийоми, замішуючи щоразу.
Покрийте тісто рушником, дайте йому підійти у теплому місці, потім поділіть на дві частини.
Формування крафіну:
Розтягніть тісто тонко на столі, змащеному олією.
Змастіть тісто теплою вершковою олією, додайте начинку, скрутіть у рулет, розріжте навпіл і скрутіть у равлик.
Покладіть у форму, дайте підійти ще 1,5 години, радить "Мастер Шеф" Ярославський. Змастіть верхню частину тесту яйцем.
Помістіть в заздалегідь розігріту духовку при 165 градусах на 15 хвилин, потім знизьте температуру до 140 градусів і пропікайте ще 30-35 хвилин.
Вийміть крафін і за бажання просочіть його зверху цукровим сиропом (1:1), поділився "Мастер Шеф" Ярославський.