Краще за звичайні деруни: "Мастер Шеф" Клопотенко й Остапчук дали незвичайний український рецепт
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F4b213a7a8971aa3536aaa8a0e1f8b954.jpg)
Євген Клопотенко в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна", зірковим гостем якого став український ведучий Володимир Остапчук, показав, як приготувати тертюхи (деруни) в курячому бульйоні. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (шоб подивитися відео, проскрольте вниз).
Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- картопля — 300 г
- яйця — 2 шт.
- сіль — на свій смак
- борошно — 1 ст.л.
- вода — 2,5 л
- цибуля — 1 шт.
- морква — 1 шт.
- філе стегна куряче — 2 шт.
- олія — 50 мл
- сметана — 2 ст.л.
- твердий сир — 100 г
Євген Клопотенко чистить картоплю, натирає її на дрібну тертку та відкидає на сито, щоб прибрати зайву вологу.
До тертої картоплі додаємо яйця, сіль, борошно та добре вимішуємо масу до однорідності.
Щоб приготувати бульйон, Євген Клопотенко кидає в воду половину цибулини разом зі шкіркою, чищену морквину, розрізану на три частини, а також філе курячих стегенець. Варити бульйон треба 30 хвилин на повільному вогні.
На добре розігрітій пательні з олією смажимо тертюхи, викладаючи по половині столової ложки картопляної маси, до золотавої скоринки з обох боків.
Для подачі Євген Клопотенко викладає на тарілку маленькі тертюхи та заливає їх бульйоном на половину тарілки. Зверху додаємо сметану, нарізане філе стегенець, за бажанням посипаємо перцем. Також додаємо зверху трохи тертого сиру, який плавиться.