Ледь слиною не вдавилася: незвичайний рецепт від "Мастер Шеф", потрібні гарбуз і сир
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F335f84649a78a874d21f9e421b075fd8.jpg)
Він стане принагоді особливо зараз, у сезон гарбузів, пише Politeka.net.
Отже, для приготування гарбузової запіканки з сиром за рецептом «Мастер Шеф», знадобляться такі інгредієнти – гарбуз 1 кг, твердий сир 150-200 гр., молоко 1 стакан, борошно – 2 ст. л., панірувальні сухарі 3 ст.л., вершкове масло – 1 с т. л, яєчні жовтки – 2 шт, півсклянки води, дрібно нарізана цибуля – 4 ст.л., лавровий лист – 1 шт. та сіль за смаком.
Спочатку необхідно нарізати почищений гарбуз тонкими скибочками і покласти його в каструлю.
«Додайте туди ще цибулю і лавровий лист. Залийте водою, доведіть до кипіннята варіть на слабкому вогні 15 хвилин», - розповідають на «Мастер Шеф».
Потім дістаємо гарбуз і даємо йому охолонути.
Наступний крок – обсмажуємо борошно на сковороді, вливаємо молоко і помішуємо до закіпання.
«Дайте соусу прокипіти 5 хвилин на слабкому вогні», - радять на «Мастер Шеф».
Яєчні жовтки збиваємо і повільно вливаємо в гарячий соус.
«Помішуйте безперервно, щоб жовтки не згорнулись», - підкреслюють на «Мастер Шеф».
Далі з’єднуємо гарбуз, половину сиру і соус. Отриманумасу викладаємо в деко, попередньо змащене маслом.
Другу половину сиру змішуємо з панірувальними сухарями і посипаємо запеканку зверху.
«Випікайте при температурі 180 30 хвилин», - розповідають на «МастерШеф» про останній крок у приготуванні запіканки з гарбузом і сиром.
«Якраз купила гарбуза і думала, щоб приготувати. Цікавий рецепт, сьогодні у нас буде запіканка!»,
«Ледь слиною не вдавилася», - коментують хазяйки новий рецепт від «Мастер Шеф».
Додамо, що відварений гарбуз для запіканки можна взбити блендером, потовткти або залишити невеликими шматочками.
Леся Нікітюк показала, як приготувати дивовижної смакоти борщ.
Оля Полякова розкрила правильний рецепт фаршу для хінкалі.
Також повідомлялося, що Полякова розповіла, як правильно замісити тісто для піци.