Найсмачніша морква по-корейськи: фіналіст "Мастер Шеф" показав простий рецепт
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F491b7824c7601c8c2dd3a29a0cccfbf5.jpg)
Морква по-корейськи залишається дуже популярною серед українців холодною закускою. Її можна придбати в багатьох магазинах, але можна приготувати самостійно – це просто, бюджетно та смачно.
На своїй сторінці в Instagram фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати найсмачнішу моркву по-корейськи.
Для приготування моркви по-корейськи "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- морква - 1 кг
- сіль - 10 г
- цукор - 20 г (можна замінити на мед, або взагалі обійтися без нього, якщо морква дуже солодка)
- яблучний оцет - 50 г (можна і звичайний столовий)
- олія соняшникова - 100 г
- часник - 50 г
- перець чилі - 10 г
Можна взяти або упаковку готової суміші спецій до моркви по-корейськи, або змішати самостійно:
- коріандр мелений - 10 г (2 ч.л.)
- паприка копчена - 5 г (1 ч.л.)
- часник сухий мелений - 5 г (1 ч.л.)
- куркума - 5 г (1 ч.л.)
- перець червоний мелений - 5 г (1 ч.л.)
- перець чорний мелений - 2 г
Для подачі "Мастер Шеф" Микола Люлько додатково використовує:
- горіхи кеш’ю - 15 г
- листя кінзи - 5 г
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько чистить моркву та шаткує її соломкою, солить і добре розминає руками, щоб пішов сік.
Після цього додаємо до тертої моркви спеції, цукор, оцет, подрібнений часник і дрібно нарізаний перець чилі.
В сотейнику "Мастер Шеф" Микола Люлько розігріває олію та заливає нею моркву. Перемішуємо все, накриваємо, даємо постояти ніч, прикрашаємо подрібненими горіхами та листочками кінзи – і морква по-корейськи готова.