Не гірше за піцу: фіналіст "Мастер Шеф" дав оригінальний і дуже смачний рецепт із картоплі
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F6ddbdd62078659d357ec2a8e4608e753.jpg)
На своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати картопляну "піцу".
"Тема нереально смачна і не потрібно гратись з тістом. Мені дуже сподобалось. Їсти круто, поки гаряче, але як охолоне, то можна розігріти і знову насолодитись😋", – радить "Мастер Шеф" Микола Люлько.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- картопля - 500 г
- сіль - 5 г
- олія - 40 г
- томатний соус - 300 г
- сир моцарела - 300 г
- ковбаски - 200 г
- чорний перець, трішки чилі, спеції - на смак
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько варить вимиту картоплю в підсоленій воді 15-20 хвилин - до готовності, але щоб не розварилась. Після цього зливаємо воду.
На кожній картоплині робимо надрізи хрест-навхрест, не дорізаючи до кінця. Через пергамент розчавлюємо картоплю склянкою.
Викладаємо розплющену картоплю на змащене олією деко, підсолюєм, відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку та запікаємо, поки картопля не стане супер золотавою (10-15 хвилин).
На кожну картоплину "Мастер Шеф" Микола Люлько додає томатний соус, тертий сир, нарізані колбаски, а зверху посипає спеціями.
Запікаємо такі картопляні мініпіци в духовці при 200 градусах, поки не поплавиться сир (5-8 хвилин).
Українці в коментарях оцінили рецепт від зірки "Мастер Шеф":
"Гарна ідея, і вийшло дуже смачно. Дякую за підказки, все геніальне просто🔥";
"Сьогодні приготувала піцу за Вашим рецептом, це відвал башки 🔥🔥🔥 Дякуємо за такий легкий і смачний рецепт".