Неймовірно ніжний і смачний: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий рецепт омлету по-французьки
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F3c19635e2db3b9a94d10171039328f1f.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати ніжний французький омлет.
Для приготування омлету "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 3 яйця
- 1 ст. води чи молока
- 15 г вершкового масла (частину можна замінити оливковою олією)
- дрібка солі
- за бажанням можна додати сир (наприклад, Емменталь або пармезан)
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський у миску вибиває яйця, додає щіпку солі та трохи води чи молока і злегка збиває все, скоріше навіть просто перемішує виделкою в однорідну масу.
"Ставимо пательню на вогонь, кладемо шматочок масла, даємо йому розтанути і почати пінитися, і виливаємо яйця на сковороду і починаємо помішувати, так, щоб яйце схоплювалося, але перетворювалося більше як у скрембл - як сметана густий", - пояснює "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Коли яєчна маса стане по консистенції як густа сметана, знімаємо пательню з вогню, лопаткою розрівнюємо омлет і посипаємо тертим сиром.
Наприкінці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нахиляє сковороду та лопаткою складає омлет у рулет та викладає його на тарілку.
Важливо не перетримати омлет, інакше він буде сухуватий і не такий смачний. Скоринка має бути жовта, не засмажена і не рум'яна. У розрізі по консистенції омлет має бути кремовий, соковитий та ніжний.