Незвичайна українська закуска: "Мастер Шеф" Клопотенко поділився простим рецептом
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F7a3f2f451d7d8c4283b5f7c4efb1ec52.jpg)
Євген Клопотенко в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна", зірковим гостем якого став співак, народний артист України Павло Зібров, показав, як приготувати оригінальну українську закуску – лемішку з мациком.
Лемішка – автентична українська страва, якою можна замінити хліб, це заварене та запечене гречане борошно. А мацик – унікальна українська сировʼялена ковбаса.
Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- гречане борошно - 300 г
- окріп - 800 г
- мацик - 300 г
- сіль - на смак
- сметана для подачі
Спершу Євген Клопотенко заливає гречане борошно окропом, додає сіль на смак і перемішує до однорідності.
Мацик нарізаємо або невеликим кубиком, або соломкою. Додаємо нарізане мʼясо до завареного гречаного борошна та знову перемішуємо. Викладаємо суміш у форму для запікання та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Готовій лемішці з мациком Євген Клопотенко дає охолонути, а потім нарізає та подає разом зі сметаною.
Під час дегустації Євген Клопотенко та Павло Зібров зі здивуванням визнали, що на смак лемішка з мациком вийшла схожою на деруни, хоча й готується без картоплі.
"Готували лемішку, а вийшли деруни без картоплі. Як це вийшло? Ніхто не знає. Гречані деруни. Я в шоці", – додав Євген Клопотенко.