Поспішіть, поки сезон: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт швидкої та шалено смачної закуски
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F3954899ab889beda742d06a69cda9a51.jpg)
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати квашені помідори без шкірки.
"Просолюються за добу і вже за дві-три доби проквашуються, тому що з них знято шкірку. І знаєте, що кажуть мої гості? - «то не помідори, то мармелад!». Поспішіть, поки томати сорту «сливка» ще в сезоні! Вони готуються просто і шалено смачні!", — радить "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти (у розрахунку на 3-літрову банку):
- томати - 1,5 кг
- листя селери - 150 г
- морква - 80 г
- цибуля - 80 г
- лаврове листя - 3 шт.
- часник - 2-3 зубчики
- перець чорний горошком - 10 шт.
Для розсолу:
- окріп - 2 л
- сіль - 60 г
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова надрізає помідори хрест на хрест, як на відео (щоб подивитися, прокрольте вниз) і занурює їх в окріп. Коли шкірка помідорів трісне, заливаємо їх холодною водою.
В трилітрову банку складаємо листя селери, нарізані кільцями моркву та цибулю, гострий перець, зубчики часнику, перець горошком і лаврове листя.
З помідорів знімаємо шкірку й акуратно складаємо їх у банку.
Далі робимо розсіл. Для цього повнімтю розчиняємо сіль в окропі та чекаємо, поки температура рідини знизиться до 80 градусів. Заливаємо помідори розсолом і не дуже щільно накриваємо кришкою.
"За добу помідори будуть малосольними, за дві-три проквасяться, якщо в будинку тепло. Зберігати їх можна в холодному місці, аж до новорічних свят! Якщо не зʼїдять, звичайно", — додала "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.