Це неймовірно смачно: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт чебуреків із капустою замість тіста
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F9170ff03b78d3e3d18a61112130f9a68.jpg)
Переможниця та колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська запропонувала українцям приготувати смачні та корисніші за традиційні чебуреки з капустою замість тіста.
"Ця страва підійде для тих, хто слідкує за своєю фігурою, але полюбляє чебуреки", – радить зірка "Мастер Шеф".
Для приготування капустяних чебуреків зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (у розрахунку на 15-16 штук):
- капуста - 1 велика голівка
- фарш (телятина, яловичина або свинина) - 0,5 кг
- цибуля - 3 шт.
- холодна вода - 50 мл
- сіль і мелений чорний перець на смак
- яйця - 3 шт.
- соняшникова олія для смаження
Спершу треба підготувати капустяне листя. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська ножем робить надрізи навколо качана капусти, сам качан наштрикує на виделку, занурює капусту в каструлю з киплячою водою та починає відокремлювати листки.
Додатково, щоб капустяні листи стали мʼякими, занурюємо їх у киплячу воду приблизно на дві-три хвилини. А качан "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використовує для начинки, для цього натираємо його на тертці.
Змішуємо терту капусту з фаршем, тертою цибулиною, додаємо сіль і перець на смак. На одну половину капустяного листа "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає тонкий шар начинки та накриває другою половино. Формуємо так усі чебуреки.
Яйця розмішуємо в мисці. Розігріваємо пательню з олією. Занурюємо капустяні чебуреки в яйце та смажимо на розігрітій пательні під кришкою з обох боків.