Історія одного «досвідченого» оперативника

Історія одного «досвідченого» оперативника

Осипенко Руслан Іванович – начальник Головного управління Національної поліції (ГУНП) у Донецькій області, генерал поліції третього рангу. Він родом із Луганщини. В органах внутрішніх справ працює з 1996 року, проходив службу у Київській, Полтавській, Миколаївській областях, Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції, у тому числі на керівних посадах, одним словом досвідчений оперативник. 2020 року обіймав посаду заступника начальника-начальника кримінальної поліції Черкаської області. А перед призначенням на посаду у Донецьку тимчасово виконував обов’язки начальника ГУНП у Херсонській області. Попереднім начальником поліції Донецької області був Микола Семенишин, переведений до Одеси.

Згідно з декларацією, у Руслана Осипенка є дружина та двоє синів. Він володіє двома квартирами у Києві, однією – у Черкасах, будинком та земельною ділянкою у Броварах та кімнатою у гуртожитку столиці. Їздить він на BMW 740 2012 випуску. Також на банківських рахунках начальника поліції Донеччини є 750 000 гривень, а на рахунку його подружжя – 160 000 грн. Однак це лише мала частина від його доходів та доходів сім’ї Осипенко, адже основна маса грошей зберігається готівкою та природно у валюті – доларах та євро. За інформацією від найближчих кіл Осипенка достаток його сім’ї варіюється від 25 млн. гривень до 30 млн. гривень і продовжує збільшуватися з кожним роком, однак він цього намагається не афішувати серед колег зі зрозумілих причин.

Після тривалого часу роботи в Донецьку Осипенко та його заступники змогли реалізувати на підвладній їм території систему з відмиву грошей. Загалом ситуація у місті значно погіршилася до критичних показників: збільшилася кількість точок торгівлі наркотичних речовин, а разом із ними і розповсюджувачів; незаконний обіг зброї в області перевершив показники сусідніх регіонів країни, а процвітаюча корупція у «закритті очей» на злочини є чи не рушійним двигуном поліції Донецька. Кожен із заступників Осипенка займається певними виділеними на них обов’язками у злочинній сфері, де кожен із них суттєво процвітає, але про це трохи пізніше…

Що ж до самого Осипенка, то це людина з гострою хваткою, завдяки її «офіційним» зв’язкам в адміністрації Донецька, а також зі злочинними авторитетами прилеглих міст, вона активно сприяє просуванню у тому числі своїх незаконних інтересів. Є інформація про його неофіційний дохід на місяць від усіх угод, які крутяться в поліції і це близько 7500 доларів, які надходять йому на офшорні рахунки зарубіжних банків. Сам Осипенко дуже любить розкішне життя, тому намагається собі та своїй сім’ї ні в чому не відмовляти – віддає перевагу виключно машинам преміального класу, дорогим годинникам та одягу, але все це він ретельно приховує від оточуючих і на людях не «світить» своїми покупками.

Найцікавіше заняття для Осипенка на даний момент – це розвиток проституції та гральних закладів у підвладній області. Коли основний гаманець безпроблемно поповнюється щомісяця шляхом обороту наркотрафіку та зброї, то він приділяє увагу більш «розважальним», з його погляду напрямкам роботи – там, де можна розслабитися, зрубати грошей та відпочити, та тим більше за нинішніх часів… Під його плечем вже знаходяться близько десятка таких підпільних закладів, звідки він отримує свій скромний і невеликий дохід, проте він намагається розширювати межі свого впливу та поступово збільшувати оборот таких закладів у місті.

З приходом на цю посаду Осипенко заявляв, що боротиметься зі злочинністю на благо населення, поліпшення життя та скорочення криміналу… Проте з часом стає зрозуміло, що товариш генерал просто вирішує свої «бізнес» питання, заплющуючи очі на законне та незлочинне життя Донецька. У його схемах активно беруть участь заступники, які також залишаються на долі від усього тіньового обороту та просувають свої устремління на всіх фронтах кримінального життя.

Поділитися сюжетом

Останні новини

На фронті загинув син головного рабина України: "Призвали до армії через тиждень після народження дитини"

За омлет або відбивні заплатите втридорога: яйця та курятина б'ють рекорди — як зекономити

Вчені знайшли голову багатоніжки розміром з авто і поставили крапку у 100-річній суперечці

Українська журналістка влипла у скандал через погрози онлайн-магазину

Ніжний банановий хліб: "Мастер Шеф" розповіла, як просто приготувати солодкий перекус

"Погроза Керімову — це погроза Путіну": що означає оголошення Кадировим кровної помсти

З Донецької області евакуювали понад мільйон цивільних, залишилося - 335 тисяч

У Києві встановлюють нові світлофори: де зміниться рух

Оголошено нобелівську лауреатку з літератури

Закон про підвищення податків дасть 130-135 млрд гривень у 2025 році: які ще подробиці та прогнози дали в Раді

З українців за закриття деяких рахунків вимагають значну частку коштів: в НБУ попередили

Ощадбанк обмежує перекази: які суми будуть доступні українцям

В багатоповерховому будинку в передмісті Києва стався вибух

В одеському закладі стався скандал через російську музику: з’явилося відео

Палили авто та залізничні об`єкти: СБУ та Нацполіція викрили ще 5-х російських агентів