Киянка звернулася до поліції через підпал машини чоловіка-військового: у відповідь – "ігнор"

Киянка звернулася до поліції через підпал машини чоловіка-військового: у відповідь – "ігнор"

Киянка, дружина військового, зіткнулася з повною незацікавленістю місцевих поліцейських, коли автомобіль її чоловіка Toyota Hilux був підпалений. Співробітники Солом'янського УП ГУ НП у Києві не лише відмовилися порушувати справу, а й під різними приводами уникали розслідування.

Більше того, вони намагалися переконати жінку, що ніякого підпалу не було, незважаючи на те, що бездомний, який був неподалік, бачив підозрілих людей біля машини.

Машини, що згоріли / фото: Telegram

Дар'я Писаренко, так звати дружину військовослужбовця, розповіла про цей інцидент у Facebook. Автомобіль її чоловіка спалахнув 27 липня, коли був припаркований біля боксів СТО. Незважаючи на те, що на місце одразу прибули рятувальники та поліція, у неї не було сумнівів, що це справа рук паліїв. Однак поведінка правоохоронців виявилася вкрай дивною: спочатку вони говорили, що, можливо, хтось просто "надивився" машину, а потім намагалися відмахнутися від факту злочину.

Особливо цікава деталь – бездомний, який жив поряд із СТО, розповідав механікам, що бачив, як уночі невідомі світили ліхтарями на машину. Але й цю інформацію поліція проігнорувала, заявивши, що вона ніяк не пов'язана із справою.

Пільги для дружини військового

Слідчий, який вів цю справу, навіть не вніс факту підпалу до ЄРДР (єдиний реєстр досудових розслідувань), що означає, що офіційного розслідування не було і паліїв ніхто не шукав. У результаті формальною причиною відмови став висновок інспектора ДСНС, який написав, що слідів підпалу не виявлено – мовляв, немає сірників, немає підпалу. Винуватцем оголосили несправність електросистеми авто.

Однак Дар'я не здалася і звернулася до приватних експертів, які підтвердили, що то був підпал. Більше того, чоловік Дар'ї знайшов відео із записом підпалу на ворожому Telegram-каналі, де цей акт супроводжувався закликами до "вибухової діяльності". Але це не допомогло зрушити справу з місця.

У результаті розчарована Дар'я звернулася до Офісу генпрокурора, де за її заявою вже почали реагувати на цю бездіяльність поліції.

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні злочинці вербували сурогатних матерів для продажу дітей одностатевим парам за кордоном

Поділитися сюжетом

Останні новини

Зайво сплачені 15 450 гривень: жінка подала в суд на Київтеплоенерго

Старі долари перетворяться на непотріб? Чи варто хвилюватися

У РФ заблокували Discord: аналітик вказав на серйозні наслідки для російської армії

Як правильно садити полуницю восени для гарного врожаю: дієві методи

Два види грипу вже в Україні: медики б'ють на сполох

В Одесі склали протокол на агресивну чиновницю

Українські пенсіонери отримають надбавку до пенсії: кому пощастить вже цього місяця

У Порошенка провернули 167 млн грн бюджетних грошей через його бізнеси замість витратити на партію, – аналіз руху «ЧЕСНО»

Коломойський та Боголюбов ніколи не контролювали JKX Oil & Gas, підстав для санкцій не існує – нардеп

Запаркував авто і "влетів" на 15 тисяч доларів: у Києві плачевно закінчився спуск машини з евакуатора

Не дайте перцям замерзнути: топ-5 способів прискорити їх дозрівання

Жінка в Одесі намагалася повісити прапор рф на Європейській площі: перехожі та поліція відреагували

З'явились свіжі супутникові фото пожежі на нафтобазі у Феодосії

Школярів зобов’язали вчитися більше: тепер не виходитимуть з-за парт

Смачно до чаю чи кави: рецепт осіннього печива з корицею за лічені хвилини