ТЦК звинуватили у побитті дівчини в Одесі: що кажуть у поліції та Міноборони

ТЦК звинуватили у побитті дівчини в Одесі: що кажуть у поліції та Міноборони

В Одесі поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом побиття дівчини співробітником ТЦК та СП. Інцидент кваліфікований як навмисне завдання легких тілесних ушкоджень.

Про це повідомляє пресслужба поліції Одеської області.

Читайте також:На Хмельниччині напали на авто ТЦК та побили вікна: відео і всі подробиці

"Під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили публікацію про неправомірні дії відносно 19-річної жительки Одеси, зокрема про її побиття військовим ТЦК та СП. В ході перевірки даної інформації було встановлено, що 12 травня ввечері на спецлінію 102 надійшло повідомлення від таксиста про те, що на вулиці Гаванній четверо громадян напали на нього та застосували газовий балончик дратівливої дії. На виклик чоловіка виїхав екіпаж патрульної поліції. Компанію молодих людей, до якої входила дівчина та троє чоловіків, з місця події було запрошено до територіального підрозділу поліції. Водій повідомив, що молодики напали на нього за те, що відмовив їм у поїздці, оскільки вони були з алкоголем та в стані сп’яніння”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у райвідділку дівчина поводилася агресивно, кидалась у бійку до поліцейських, розбила віконне скло на контрольно-пропускному пункті, на вимоги поліцейських припинити протиправні дії не реагувала. Відносно неї були складені декілька протоколів за ст. 173 та 185 КУпАП (дрібне хуліганство та злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського), а також протокол про адмінзатримання.

"Крім того, відносно одного чоловіка склали протокол за ч. 3 ст. 178 КУпАП (поява у громадських місцях у п'яному вигляді). Після складання адміністративних матеріалів та взяття пояснень правопорушників було відпущено", - сказано в повідомленні.

Наступного дня до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Грецькій вночі дівчину побили працівники ТЦК та СП. За інформацією від органів здоров'я, їй викликана закрита черепно-мозкова травма та забій грудної клітки.

"Сама потерпіла із заявою у правоохоронні органи не зверталася, на телефонні дзвінки дізнавача не відповідає і вдома не з’являється. Наразі в рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії. Також встановлено, що наприкінці минулого року слідчими до суду були скеровані матеріали відносно громадянки за її обвинуваченням у крадіжці за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. В березі цього року суд визнав її винною та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 1 рік" , - наголосили в пресслужбі.

Своєю чергою, в Міністерстві оборони України повідомили, що тримають на контролі розслідування цієї справи, надаючи повну та всебічну підтримку органам досудового слідства для встановлення всіх обставин та притягнення винних до відповідальності.

"Сьогодні в мережі інтернет був поширений відеоматеріал про конфліктний інцидент жінки з представником Одеського обласного Територіального центру комплектування і соціальної підтримки. Внаслідок інциденту 19-річна громадянка була доставлена до місцевої лікарні з тілесними ушкодженням голови та грудної клітини. За фактом нанесення військовослужбовцем тілесних ушкоджень цивільній особі Одеською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в Одеській області", - сказано в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що поліцейські затримали пʼяного кримінального авторитета в Києві.

  • Вас також може зацікавити:

Скандал з ТЦК на Закарпатті: хлопець намагався здійснити самогубство, фото і відео

У Києві біля вічного вогню затримали відому комуністку: на поміч їй набігла купа "співчуваючих"

У Києві вчитель обізвав сепаратистом учня-переселенця: всі подробиці скандалу

Поділитися сюжетом

Останні новини

Платити не обов'язково: як оскаржити підозрілі тарифи

Зеленський: сьогодні два місяці наших військових дій у Курській області

Оновлення пенсійної системи: як розраховуватимуться гроші за новими критеріями

Субсидія на новий опалювальний сезон: названо умови, за яких її нададуть

Вілл Сміт під час зйомок "Людей у ​​чорному" потужно пукав: зірок довелося евакуювати

В Румунії зняли з виборчих перегонів проросійську політикиню, яка хотіла анексувати частину України

З баклажанами та мʼясом: рецепт соковитої запіканки, яка дуже просто готується

Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці

Соціальна виплата замість пенсії: умови та суми

Головне за 6 жовтня: пенсіонерам доплатять, ТЦК поставили на місце, а Польща змінює правила для українців

За кордон виїхати не вийде, навіть якщо не військовозобов'язаний: які обмеження мають українці

Росіяни розстріляли полонених українських бійців у Нью-Йорку - Азов

Чим обробити землю від хвороб для гарного врожаю у наступному році: городники дали поради

Борщовий набір дорожчає: що чекає покупців восени 2024

Соковиті реберці, смачніше за будь-який шашлик: шеф-кухар поділилася рецептом