Кличко на тлі скандалу відсторонив свого заступника Прокопіва

Кличко на тлі скандалу відсторонив свого заступника Прокопіва

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів із проханням провести перевірку заступника голови КМДА Володимира Прокопіва після нещодавно опублікованого розслідування. На цей час він відсторонив посадовця від виконання обовʼязків заступника голови КМДА із самоврядних повноважень.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Він звернувся до правоохоронних і антикорупційних органів з проханням перевірити факти щодо розслідування справи свого заступника Володимира Прокопіва:

"Я звертаюся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus Info щодо заступника голови КМДА Володимира Прокопіва".

На час перевірки Кличко відсторонив Прокопіва від виконання обовʼязків: "А також на час перевірки, задля її обʼєктивності, відсторонюю Прокопіва від виконання обовʼязків заступника голови КМДА із самоврядних повноважень".

Варто зауважити, Bihus.Info опублікувало розслідування, в якому зазначається, що родина заступника голови КМДА Володимира Прокопова за роки роботи в Київраді та міській адміністрації придбала низку комерційної та житлової нерухомості. В деяких випадках - за нижчими ринкової вартості цінами.

За даними журналістів Bihus.Info, на тестя у 2015 році була оформлена компанія ТОВ "ВП СЕРВІС". Пізніше на цю компанію оформили квартиру та офіси на близько 600 кв.м. в різних районах столиці. Також у 2020 році, компанія також придбала 150 кв.м. в ЖК "Тетріс Холл" в центрі. Теща володіє приватним будинком в котеджному містечку "Нова Ходосівка" площею близько 190 кв.м., а орієнтовна ринкова вартість станом на дату купівлі — від 180 тисяч доларів. Проте журналісти вказують:

"Остання відома посада тещі — заступниця з навчально-виробничої роботи у художньому училищі №3 Івано-Франківська. Там вона працювала до 2018 року із зарплатнею не вище 20 тисяч гривень на місяць".

Згадували і про нерухомість, якою володіє дружина Віра. На неї зареєстроване величезне комерційне приміщення в ЖК Теремки (13 млн грн), Прокопів також проінвестувала трикімнатну квартиру в ЖК Хеппі Хаус: "Влітку 2022 року вона заплатила за неї близко 2 млн грн, хоча на той час забудовнк продавав квартири в цьому ЖК вдвічі дорожче". Також на неї зареєстроване ТОВ “ВП ГРУП”. На другий день повномасштабного вторгнення у 2022 році компанія внесла кошти в будівництво ЖК "Сігнечер", нині найдорожчого комплексу в Києві.

"Зрештою, найсвіжіша покупка – це ще одне комерційне приміщення на 70 кв.м. у ЖК Метрополь, також в центрі міста. Його компанія Віра Прокопів придбала навесні цього року, зі слів заступника Кличка – за 3 млн грн", - додають в розслідуванні.

Раніше "Апостроф" також писав, що попри скандал з компанією-спецімпортером озброєння "Спецтехноекспорт" (STE), яка з 2022 року перебувала під контролем Головного управління розвідки Міністерства оборони, Кирило Буданов залишиться надалі на посаді керівника ГУР.

Поділитися сюжетом

Останні новини

На лінії фронту потрібно понад 220 підземних госпіталів для ЗСУ – СОО Метінвесту

Зима із новими тарифами? "Теплоенерго" перерахує вартість опалення

Міністр Світлана Гринчук: Україна та Великобританія домовилися посилити співпрацю у сфері захисту довкілля

Рецепт лінивого медівника від судді "Мастер Шеф": торт виходить неймовірно смачним

Корупційний скандал: Прокопів написав заяву на звільнення

Для картоплі, дерев, помідорів, баклажанів та перцю: як правильно використовувати яєчну шкаралупу на ділянці

Україна та Великобританія домовилися посилити співпрацю у сфері захисту довкілля

"Чим більше втрат, тим більше прибутків та нагород": що насправді коять російські офіцери

В Україні готуються до нового підвищення податків: у МВФ вказали, за яких умов це відбудиться

Нацбанк починає масштабну заміну грошей: які банкноти вийдуть з обігу

Пенсіонерам готують підвищення пенсій у 2025 році: озвучено перші прогнози

"Її навіть не озвучують": військовий назвав головну проблему ВЛК і МСЕК

Банк для виплат пенсій змінюється: у ПФУ пояснили нюанси

Українцям можуть повернути гроші за газ: треба надати кілька документів

КНДР спростувала відправку своїх бійців на війну проти України