Ароматна та пікантна закуска як в Італії: рецепт баклажанів у духовці
Баклажани можна не лише консервувати на зиму, а й готувати з них швидкі та смачні закуски. Користь овочів зберігається, якщо запікати в духовці.
Ідеєю приготування швидкої закуски з баклажанів у духовці поділилася фудблогерка Євгенія Карпюк у Instagram.
Дівчина розповіла про страву італійської кухні, яка прикрасить будь-який святковий стіл та порадує ваших близьких.
Інгредієнти:
- баклажани
- сіль, перець
- оливкова олія
- італійські трави
- 1 помідор
- 1зуб. часнику
- базилік
Для соусу:
- сіль
- орегано
- оливкова олія
- моцарела
- помідорки чері
- пармезан
- базилік
- перепелині яйця
Спосіб приготування:
Баклажани ріжемо товстими кружальцями. Робимо надрізи. Додаємо сіль, трави, олію. І запікаємо 30хв. за 180С.
Саме тоді робимо томатний соус. Такий самий соус ми робимо для домашньої піци.
У блендер додаємо всі інгредієнти, подрібнюємо. Потім пересипаємо в каструльку та уварюємо на слабкому вогні. У соусі не повинно залишитися багато вологи. Спробуйте, можливо, вам захочеться додати сіль, або навіть цукор.
Дістаємо баклажани. Мажемо цим соусом. Зверху моцарелла, чері, яйця, пармезан. І відправляємо ще на 10 хв у духовку. Прикрашаємо базиліком. Приємного апетиту!
Раніше ми повідомляли, що здивуйте всіх гостей за новорічним столом: як зберегти свіжі хрусткі огірки "наче з грядки" аж до зими.