Без мороки з тістом: рецепт неймовірного яблучного пирога від фіналіста "Мастер Шеф"
На своїй сторінці в Instagram фіналіст проєкту "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати французький перевернутий пиріг – тарт татен із яблуками.
"Це дуже простий та неймовірно смачний рецепт, обов’язково спробуйте!", – радить "Мастер Шеф" Микола Люлько.
Для цього рецепту не доводеться морочитися з замішуванням тіста, можна використати звичайне листкове. Щоб приготувати яблучний тарт татен, зірка "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- масло вершкове – 150 г
- цукор – 300 г
- ваніль
- розмарин – 1 гілочка
- яблука – 1,5 кг
- листкове тісто – 500 г
Яблука попередньо зачищаємо від шкірки та насіння та розрізаємо кожне на чотири частини.
Спершу на пательні "Мастер Шеф" Микола Люлько розтоплює вершкове масло. Далі по черзі додаємо цукор, ваніль і листочки розмарину. Викладаємо четвертинки яблук та на середньому вогні поступово їх карамелізуємо.
Коли почнуть зʼявлятися бульбашки коричневого кольору, накриваємо яблука листковим тістом, як на відео.
"Мастер Шеф" Микола Люлько для приготування використав пательню зі зʼємною ручкою, тому в ній же відправляє тарт татен у розігріту до 180-200 градусів духовку приблизно на 30 хвилини.
Готовий тарт татен дістаємо з духовки, сироп, що утворився зливаємо в миску, а сам пиріг перевертаємо на тарілку. Зверху трішки поливаємо тарт татен сиропом – і готово, можна насолоджуватися.