Без оцту, по-болгарськи і просто класичні: 3 найкращі способи консервації огірків на зиму
Окрім збирання врожаю для багатьох українців настав сезон консервації овочів та фруктів на зиму. І це дійсно важливо зараз, адже ми не знаємо, який час на нас чекає.
Одним із популярних овочів є огірок, який господарі та господині з радістю заготовляють на зиму. Але так нудно є те саме, тому ми знайшли для ас кілька приголомшливих рецептів, який точно вам сподобаються.
Малосольні огірки без оцту
Для тих, хто не хоче використовувати оцет у засолюванні, є відмінний рецепт малосольних огірків. Найкраще збирати огірки безпосередньо в день засолювання і укладати вертикально в ємність для досягнення найкращого результату.
Інгредієнти:
1,5 кг огірків
5 зубчиків часнику
2 листи хрону
3 листи вишні
6 листя смородини
3 бутони гвоздики
8 горошин чорного перцю
4 ст. ложки солі
Приготування:
У каструлю налийте 2 літри води, додайте сіль, перець, лавровий лист і гвоздику. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, після чого залиште на кілька хвилин.
Процідіть розсіл, залийте їм огірки, укладені в ємність, і залиште в теплому місці. Вже за добу огірки будуть готові до вживання.
Мариновані огірки
Цей спосіб ідеально підходить для тривалого зберігання огірків у прохолодному приміщенні. Зручно готувати невеликі порції у літрових банках.
Інгредієнти:
0,65 кг огірків
0,5 л води
1 ст. ложка солі
2 ст. ложки цукру
2 ст. ложки 9% оцту
1 парасолька кропу
1 лавровий лист
1 бутон гвоздики
Коріандр та чорний перець (за смаком)
3 зубчики часнику
Приготування:
Замочіть огірки в холодній воді кілька годин, потім промийте і обріжте кінці. Простерилізуйте банки і покладіть на дно спеції (виключаючи кріп) та часник.
Викладіть огірки в банки та приготуйте маринад із води, солі та цукру. Доведіть його до кипіння, потім додайте оцет.
Залийте огірки гарячим маринадом, простерилізуйте банки протягом 10 хвилин і закрийте герметично. Переверніть банки, дайте їм охолонути, а потім надішліть на зберігання в темне місце.
Огірки по-болгарськи
Цей рецепт вимагає щойно зібраних з грядки огірків, найкраще вибирати молоді та міцні плоди. Рецепт розрахований на трилітрову банку.
Інгредієнти:
2 кг огірків
2 болгарських перцю
3 зубчики часнику
2 парасольки кропу
2 лаврові листи
4 горошини чорного перцю
15 г 70% оцту
1 л води
1 ст. ложка солі
2 ст. ложки цукру
Приготування:
Вимочіть огірки та обріжте кінці. Простерилізуйте банки і покладіть у них спеції та болгарський перець.
Приготуйте розсіл із води, солі та цукру, доведіть його до кипіння і залийте в банки. Залишіть їх на півгодини.
Злийте розсіл назад у каструлю, знову доведіть до кипіння і розлийте банками. Додати оцет для консервації.
Закрийте банки гвинтовими кришками або закатайте, дайте охолонути під теплим пледом. Зберігати слід у темному місці.
Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.