Без рису: фіналістка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт фаршированих перців
Цього разу суперфіналістка кулінарного шоу "Мастер Шеф - 12" Ольга Рябенко на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати фаршировані перці без рису.
"Фаршировані перці готуються дуже просто. Зазвичай у начинку додають рис, проте не в цьому рецепті. З такою начинкою вони виходять дуже соковиті, навіть без соусу", – радить зірка "Мастер Шеф".
Для приготування фаршированих перців "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- перець солодкий – 3 шт.
- куряче філе – 3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зуб.
- оливкова олія
- італійські трави – 1 ст.л.
- пластівці чилі – за бажанням
- помідори – 2 шт. (або 1 банка різаних консервованих)
- базилік свіжий – 1 ст.л.
- крем-сир – 1 ст.л.
- сир твердий – 200 г;
- цукор – 1-2 ч.л;
- сіль – за смаком
Перці "Мастер Шеф" Ольга Рябенко розрізає навпіл та видаляє насіння, викладає на деко, трішки поливає олією та запікає в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
Поки перці запікаються, зірка "Мастер Шеф" готує начинку. Для цього куряче філе нарізаємо на маленькі шматочки та обсмажуємо на розігрітій пательні з олією. Далі додаємо дрібно нарізані цибулю та часник, спеції, цукор, подрібнені томати та свіжий базилік. Тушкуємо все разом до готовності мʼяса та цибулі.
Якщо раптом начинка виходить занадто рідкою, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко радить додати 1 ст.л. борошна. За одну хвилину до готовності додаємо в пательню крем-сир, тертий твердий сир і все перемішуємо.
В попередньо запечені половинки перцю викладаємо начинку, посипаємо зверху тертим сиром, запікаємо при 200 градусах іще 10 хвилин – і наші фаршировані перці готові.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.