Без тіста: рецепт насипного яблучного пирога від фіналістки "Мастер Шеф"
Цього разу у себе в Instagram суперфіналістка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати насипний яблучний пиріг без тіста.
Зірка "Мастер Шеф" відзначила, що для цього рецепту не доведеться місити тісто, треба лише чергувати шари сухих інгредієнтів і соковитих яблук.
Для приготування насипного яблучного пирога "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- борошно – 130 г
- манна крупа – 160 г
- цукор – 210 г
- вершкове масло – 150 г
- яблука – 7-8 шт.
- сіль – 1/4 ч.л.
- ванільний цукор – за бажанням
- розпушувач – 2 ч.л.
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко окремо змішує сухі інгредієнти: борошно, манну крупу, цукор, розпушувач, сіль і ванільний цукор. Окремо натираємо яблука на крупній тертці.
У розʼємну форму, застелену пергаментом, зірка "Мастер Шеф" почергово тонкими шарами насипає суху суміш і викладає терті яблуками, щоб верхнім шаром була суха суміш. А зверху рівномірним шаром натираємо холодне вершкове масло.
Випікати насипний яблучний пиріг треба в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години. Готовий пиріг зірка "Мастер Шеф" дістає з форми та посипає цукровою пудрою.
Цей пиріг, попри такий незвичайний спосіб приготування, виходить дуже ніжним і соковитим усередині, а зверху має апетитну хрустку скоринку.