Безгрішний десерт: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт неймовірного морквяного пирога
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачнющий морквяний пиріг без цукру, без борошна, без яєць і без молочних продуктів. Цей десерт дуже простий у приготуванні, а також пісний, підійде навіть веганам.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 400 г моркви очищеної
- горіх волоський підсушений (можна і фундук) - 170 г
- фініки - 300 г
- 150 г вівсяних пластівців
- кокосове масло (можна замінити на будь-яку олію без запаху) - 110 г
- кориця
Спершу суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський натирає моркву на дрібній тертці, додає до неї очищені та подрібнені горіхи. Фінікі чистимо від кісточки і також подрібнюємо - найкраще ножем. Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою блендера до стану борошна.
Змішуємо моркву, горіхи, фініки та отримане вівсяне борошно в мисці, додаємо теплу кокосову олію та перемішуємо.
Морквяне тісто викладаємо в форму для запікання ("Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере форму 20-22 см), накриваємо фольгою та випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
Готовому пирогу даємо охолонути і можна подавати на ваш смак: холодним або кімнатної температури, з сорбетом, морозивом, або будь-яким кремом.
Також "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить не боятися експериментувати зі спеціями, наприклад, додавати аніс або ваніль.