Бісквіт, який завжди виходить: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт
У себе в Instagram переможниця тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Аліна Бурик показала, як приготувати ідеальний бісквіт, щоб він був смачним, пухким і не опадав.
Переможниця "Мастер Шеф" відзначила, що секрет приготування ідеального класичного бісквіту – це правильна пропорція:
1 яйце - 30 грам цукру - 30 грам борошна
Кількість інгредієнтів можна збільшувати в рази, головне дотримуватися цієї пропорції. Переможниця "Мастер Шеф" Аліна Бурик показала процес приготування бісквіта на 15 яєць, тобто з додаванням 450 г борошна та 450 г цукру.
Спершу розділяємо білки та жовтки. До жовтків додаємо половину цукру та збиваємо міксером до максимальної пишності та густоти.
Окремо починаємо збивати білки до мʼякої піни. Після цього всипаємо другу половину цукру та збиваємо до густоти.
До жовткової маси зірка "Мастер Шеф" додає половину збитих білків і обережно вмішує їх рухами знизу вверх. Слідом додаємо просіяне борошно та лопаткою обережно вимішуємо тісто до однорідності. У кінці додаємо другу половину білків і ще раз вимішуємо до однорідності.
Випікати бісквіт "Мастер Шеф" Аліна Бурик радить у формі, застеленій пергаментом, спочатку приблизно 20 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці, а далі збільшуємо температуру до 170 градусів і випікаємо ще 30 хвилин. Час випікання може змінюватися, залежно від кількості яєць та духовки.