Бюджетно та смачно: "Мастер Шеф" Литвинова дала новий рецепт Наполеона з секретним інгредієнтом
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Ff87e292571b67a1fa239d66c24a4e4cf.jpg)
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася варіантом приготування торта Наполеон на пиві та не за класичним знаменитим рецептом. За словами Литвинової, готувати солодощі просто, головне не перестаратися з кремом.
Інгредієнти:
тісто:
- 200 г вершкового масла
- 200 г пшеничного борошна
- 50 мл пива
- Дрібка солі
крем:
- 1200 мл молока
- 50 г пшеничного борошна
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 3 жовтки
- 120 г білого шоколаду
- 10 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
Процідіть 200 г борошна і змішайте з натертим вершковим маслом і щіпкою солі. Додайте 50 мл пива, добре перемішайте руками і викладіть тісто на робочу поверхню, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Розкотіть тісто і виріжте кухлі. Залиште кульки тіста в холодильнику на 1 годину, а потім випікайте їх на деку.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, нагрійте молоко у сотейнику. Збийте 2 яйця та 3 жовтки з цукром та ванільним цукром.
Влийте частину гарячого молока в яєчну суміш, потім додайте борошно і крохмаль, добре перемішайте.
Додайте білий шоколад і перемішайте до загусання крему. Викладіть крем на коржі, зверху покладіть наступний корж і натисніть формою.
Використовуйте краї тіста для посипання торта, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.