Бюджетно та зі смаком: "Мастер Шеф" Литвинова дала спрощений рецепт торта з горіхами
Солодкий торт, в основі якого вершковий крем та горіхи, можна спокійно подавати до чаю чи кави навіть за святковим за столом.
Цього разу зірка "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася корисними зауваженнями, як зробити солодкий горіховий торт на вершковому кремі та згущеному молока.
Інгредієнти:
- 300 г вершкового масла
- 4 жовтки
- 450 г борошна
- 1 ч. л розпушувача
- 150 г волоських горіхів (для тіста) + 250 г для прикраси
- 4 яєчні білки
- 200 г цукру
- 650 г вареного згущеного молока
- 450 г вершкового масла
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C. Збийте вершкове масло з жовтками до однорідної маси, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Змішайте розпушувач із борошном і поступово додавайте в масляну суміш, замішуючи тісто. Додайте у тісто подрібнені 150 г волоських горіхів.
"Мастер Шеф" Литвинова ділиться, далі поділіть тісто на дві частини, розкотіть кожну в коло і випікайте коржі 15-20 хвилин до золотистого кольору. Збийте білки, поступово додаючи цукор, і продовжуйте збивати до щільної консистенції.
Нанесіть меренгу на кожен корж і випікайте ще 10-15 хвилин, щоб вона підсохла і затверділа. Збийте вершкове масло до пишної маси, потім поступово додайте варене згущене молоко, продовжуючи збивати.
Промажте кожен корж кремом і складіть їх один на одного. Верх і боки торта також змастіть кремом, що залишився. Прикрасьте торт 250 г подрібнених волоських горіхів, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.
Поставте торт у холодильник на 3-4 години для просочення.