Борщ буде смачний і насичений: рецепт борщової заправки від фіналістки "Мастер Шеф"
Суперфіналістка дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати смачну заправку для борщу на зиму.
З такою заправкою борщ готується вдвічі швидше, що буде особливо актуально на випадок тривалих відключень світла в холодний період. Ви один раз готуєте цю заправку, а потім залишається лише зварити бульйон, картоплю та капусту – і смачний борщ готовий.
Щоб приготувати заправку для борщу, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко взяла (на 7 півлітрових баночок):
- буряк — 1 кг
- цибуля - 1 кг
- морква - 1 кг
- вода — 100 мл
- олія рафінована — 300 мл.
- лавровий лист — 2 шт.
- сіль — 2-3 ст.л.
- мелений перець — 0,5 ч.л.
- оцет яблучний — 70 г
- цукор — 220 г
- томатна паста — 3 ст.л.
- часник — 4-5 зуб.
Зірка "Мастер Шеф" відзначила, що буряк для цієї заправки можна використовувати як сирий, так і варений, від цього залежатиме лише час приготування.
Буряк та моркву "Мастер Шеф" Ольга Рябенко натирає на крупній тертці, цибулю нарізає кубиками.
Складаємо овочі в каструлю, додаємо воду та олію, сіль, лавровий лист, мелений перець, оцет, цукор, томатну пасту та вичавлений часник. Добре все перемішуємо, ставимо на вогонь та варимо до готовності овочів (приблизно годину).
Коли заправка охолоне, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко розкладає її в стерилізовані банки та щільно закриває кришки. Зберігаємо таку заправку до борщу за кімнатної температури.