Буде дуже м'якою: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт для соковитої курячої грудки із сиром
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася в соціальній мережі секретами приготування ніжної курячої грудки з оливковою олією та сиром.
Інгредієнти:
Основні:
- Куряча грудка на кістки - 1 шт.
- Сир Моцарела — 120 г
- Свіжі помідори – 1 шт.
- Свіжий базилік
Для маринаду:
- Оливкова олія - 2 столові ложки
- Сіль - 1 чайна ложка
- Чорний перець - ½ чайної ложки
Приготування:
Ретельно промийте курячу грудку під проточною водою. Видаліть зайву жирову тканину та кістки, щоб отримати рівні шматочки м'яса, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
За допомогою гострого ножа зробіть 6-7 надрізів у кожному шматочку курячої грудки під кутом, проникаючи в глиб м'якоті для начинки. У мисці змішайте оливкову олію, сіль та чорний перець до отримання однорідного маринаду.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, покладіть курячу грудку в маринад і добре переверніть, щоб кожен шматочок був рівномірно покритий. Залишіть маринуватися на 30 хвилин.
Наріжте свіжі помідори та сир Моцарелла на тонкі скибочки. Зірвіть кілька свіжого листя базиліка.
У кожен надріз курячої грудки вставте скибочку помідора, листок базиліка і скибочка сиру Моцарелла. Повторіть всі надрізи. Покрийте лист пергаментним папером і акуратно перекладіть на нього курячу грудку з начинкою, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Переконайтеся, що начинка щільно закриває надрізи, щоб вона не випала у процесі приготування.
Попередньо розігрійте духовку до 200 °C. Запікайте курячу грудку в духовці 30-35 хвилин, або поки вона не стане золотистою та соковитою.