Буде м'яким та солодким: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт тришарового пирога з горішками
На цей раз зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом татарського тришарового пирога. Вона стверджує, що поєднання хрусткого тіста із сухофруктами та горіхами робить цю страву неймовірно смачною.
Інгредієнти:
Для тесту (на форму діаметром 28 см):
- Борошно – 350 г
- Сметана – 100 г
- Сода – 1 ч.л.
- Дрібка солі
- Цукор - 70 гр
- Вершкове масло – 100 г
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Волоські горіхи – 150 г
- Цукор - 50 гр
- Вага - 350 г
Приготування:
Змішати борошно з содою. В окремій мисці з'єднати сметану, яйце і цукор, збити до однорідності. Всипати сухі інгредієнти до сметанної суміші, додати розм'якшене вершкове масло та замісити тісто до гладкості, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Тісто розділити на дві рівні частини. У блендері подрібнити горіхи з цукром до стану дрібної крихти.
"Мастер Шеф" Литвинова додає окремо подрібнити курагу (якщо вона занадто суха, додати 1 ч.л. води). Одну частину тіста розкотити і викласти у форму, формуючи невеликий борт. На тісто викласти подрібнені горіхи, рівномірно розподіливши по всій поверхні.
Другу частину тесту розділити ще дві частини. Одну з них розкотити в коло діаметром форми і накрити горіховий шар, закріпивши краї.
Зверху викласти шар подрібненої кураги. Останню частину тесту розкотити та накрити курагу, знову закріпивши краї, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Розігріти духовку до 180 градусів. Відправити пиріг у розігріту духовку та випікати 40 хвилин.