Будете обожать больше, чем помидоры: рецепт кисло-сладких баклажанов с перцем

Будете обожать больше, чем помидоры: рецепт кисло-сладких баклажанов с перцем

Избегаете в своем меню баклажаны из-за их вкуса и горечи? У нас есть отличный рецепт блюда, которое изменит ваше отношение к этому продукту.

Возможно, оно даже станет любимым. Ним поделились кулинарка Ирина Димитрова в Instagram.

Баклажаны в кисло-сладком соусе. Фото Instagram

Ингредиенты:

  • баклажаны – 2 шт.
  • перец – 2 шт.
  • лук – 1 шт.
  • перец чили – 1 шт.
  • чеснок – 2-3 зуб.
  • крахмал – 3 ст. л.

Баклажаны в кисло-сладком соусе. Фото Instagram

Соус:

  • соевый соус – 5 ст. л.
  • яблочный или рисовый уксус – 3 ст. л.
  • сахар – 1 ст. л.
  • чеснок – 2-3 зуб.

Загуститель:

  • крахмал – 1 ст. л.
  • вода – 50-100 мл

Способ приготовления:

Из баклажанов частично срежьте кожуру и нарежьте большими кусками. Обваляйте в крахмале и жарьте в глубокой сковороде в большом количестве масла до золотистой корочки. Откиньте на сито, чтобы лишнее масло сбежало.

Перец и лук нарежьте большими кусками. Также нарежьте перец чили и измельчите чеснок.

Баклажаны в кисло-сладком соусе. Фото Instagram

Отдельно обжарьте перец, лук, чеснок и перец чили до золотистого цвета. Приблизительно 3-4 минуты. К сковороде добавьте баклажаны и перемешайте.

Баклажаны в кисло-сладком соусе. Фото Instagram

Для соуса: смешайте соевый соус, уксус, сахар и чеснок. Залейте в сковороду, перемешайте и тушите 1-2 минуты до загущения. Крахмал может понадобиться не весь – смотрите по консистенции.

Баклажаны в кисло-сладком соусе. Фото Instagram

Готовое блюдо посыпаем нарезанной кинзой или зеленью.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Тарифний нокаут напередодні зими: як зміняться ціни на водопостачання у жовтні

Час нових можливостей та внутрішньої гармонії: гороскоп на 5 жовтня

Кому потрібно одягти срібні каблучки 5 жовтня і як зустріти багатого чоловіка: прикмети заборони на Харитини

"Завершиться навесні": астролог передбачив, у якому році в Україну прийде мир

Ліниві сирні булочки: Тетяна Литвинова дала рецепт швидкої закуски із лаваша

Як підготувати грядки під огірки восени: секрети гарного врожаю від досвідчених фермерів

Ароматні стейки з цвітної капусти: суддя "Мастер Шеф" дала простий рецепт

Як зберегти розсаду суниці до весни: експерти дали поради, як правильно підготуватися до зими

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати