Чим небезпечне сало: ці види улюбленого українцями продукту краще не мати у холодильнику
Сало їдять практично у кожній українській родині, а на святковому столі воно одне з найбажаніших. Однак мало хто замислюється, як шкодить здоров'ю цей продукт і який його вид найнебезпечніший.
Справді, у цьому продукті є чимало корисних речовин - вітамінів, поліненасичених жирних кислот, антиоксидантів тощо.
Щоб отримати користь від сала, необхідно розбиратися в його видах - сире солоне, копчене, варене та смажене. Серед усіх корисно їсти лише сире несолоне сало, бо посол та варіння вбиває корисні властивості.
Найшкідливіше - це копчене та смажене сало, адже при такій обробці з'являються канцерогени. Якщо їх багато вживати, це загрожує панкреатитом, холециститом, камінням у жовчному міхурі і високому рівні холестерину.
Втім, сире сало теж шкодить, але ж деяким людям. Його не рекомендується їсти при захворюваннях печінки, нирок, жовчнокам'яної хвороби, панкреатиті, холециститі.
Найкраще для вживання підійде несолоне сире сало, але в помірній кількості - не більше 2 шматочків на день.
Раніше ми повідомляли, що це все можна їсти? Дієтологи назвали найкорисніші види харчової солі.