Чому огірки так швидко псуються в холодильнику - головні причини та корисні поради
Огірки - це улюблений овоч багатьох людей, але зберегти їх свіжими та хрусткими буває непросто. Однак є кілька корисних порад, які допоможуть продовжити їхній термін придатності.
По-перше, слід пам'ятати, що огірки краще зберігати за кімнатної температури, а не в холодильнику. Холод нижче 10°C може пошкодити їх і призвести до втрати хрусткої структури. У холодильнику огірки залишаються свіжими лише протягом трьох днів, тому їх потрібно вживати якнайшвидше. Про це повідомляє Express.
Важливо також тримати огірки окремо від фруктів та овочів, що виділяють етилен, таких як банани, помідори та яблука. Цей газ може прискорити процес дозрівання та псування.
При покупці чи збиранні врожаю необхідно ретельно вибирати плоди. Вони повинні бути без пошкоджень і тріщин на шкірці, інакше псуються набагато швидше. Для тривалого зберігання краще вибирати огірки із щільною шкіркою, а не тепличні.
Ще один метод – завернути кожен огірок у паперовий рушник та покласти у целофановий пакет. Так можна зберігати до двох тижнів.
Знай.ua писав, малина по тисячі за кіло: що сталося з цінами і скільки коштують інші соковиті ягоди