Чудова ідея для осінньої вечері: рецепт фаршированого гарбуза з мʼясом і овочами

Чудова ідея для осінньої вечері: рецепт фаршированого гарбуза з мʼясом і овочами

Українська кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати запечений гарбуз із солоною начинкою, щоб він був максимально смачним, ніжним та поживним.

Для приготування фаршированого гарбуза нам знадобляться такі інгредієнти:

  • гарбуз середнього розміру - 1 шт. (блогерка використала сорт хокайдо)
  • картопля - 2 шт.
  • мʼясо (на ваш смак) ~ 200 г
  • перець солодкий - 1 шт.
  • перець гострий - за смаком
  • морква - 2 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • вершкове масло або олія (для засмажки і змащення гарбуза)
  • гриби ~ 100 г
  • сіль та улюблені спеції
  • сир - за бажанням

Гарбуз миємо, зрізаємо з нього "шапочку", як на відео, та видаляємо нутрощі з кісточками. Шапочку поки відкладаємо, її також будемо запікати.

Цибулю нарізаємо кубиками, моркву – кільцями чи півкільцями, а картоплю, мʼясо, перець та гриби – на невеликі шматочки.

На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо цибулю та моркву до золотистості. Слідом додаємо нарізане мʼясо, картоплю та перець. Додаємо сіль і спеції за смаком та продовжуємо обсмажувати начинку. У кінці приготування додаємо гриби та смажимо майже до їх готовності.

Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів. Гарбуз усередині змащуємо вершковим маслом, викладаємо начинку, накриваємо шапочкою та відпраляємо в розігріту духовку приблизно на одну годину.

У кінці знімаємо шапочку, посипаємо начинку тертим сиром, знову накриваємо та відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі