Чудова закуска чи гарнір із кабачків: фіналістка "Мастер Шеф" дала простий рецепт
У себе в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася рецептом смажених кабачків на зиму – потім просто відкриваєте банку, і у вас готовий гарнір.
На три банки смажених кабачків обʼємом 0,5 л "Мастер Шеф" Ольга Рябенко використала:
- кабачки - 3 шт. великого розміру (1,4 кг)
- часник - 50 г
- петрушка - 1 пучок
- сіль - 1,5 ч.л.
- оцет яблучний - 3 ст.л.
- олія - 60 г
Кабачки просто нарізаємо кружечками, складаємо в миску, поливаємо олією та перемішуємо.
Після цього кабачки обсмажуємо на сухій пательні до золотистості з обох боків. Щоб пришвидшити процес, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко радить смажити кабачки одразу на двох сковорідках.
Дрібно нарізаємо петрушку, часник – тоненькими слайсами. Петрушку перемішуємо з часником і сіллю.
В банки по 0,5 л "Мастер Шеф" Ольга Рябенко шарами викладає зелень із часником та кружальця кабачків. Зверху в кожну банку додаємо по 1 ст.л. яблучного оцту та ще по 1 ст.л. олії.
Банки накриваємо кришками та ставимо в каструлю, на дно якої кладемо рушник. В каструлю наливаємо воду, не доходячи до кришок банок, доводимо до кипіння та стерилізуємо протягом 20 хвилин.
Після цього "Мастер Шеф" Ольга Рябенко щільно закриває банки кришками. Ставимо банки догори дном, накриваємо ковдрою та лишаємо до повного охолодження.