Чудова закуска навіть для святкового столу: рецепт смачних рулетиків із баклажанів
Рецептом апетитних баклажанових рулетиків із горіхами та часничком поділилася українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан на своїй сторінці в Instagram.
"Класна закуска на святковий стіл. Але, якщо чесно, я люблю смакувати такими рулетиками, не чекаючи свята", – розповіла блогерка.
Для приготування баклажанових рулетиків із горіхами та часником нам знадобляться такі інгредієнти:
- баклажани - 2 шт. середнього розміру
- горіхи грецькі - 70 г
- часник - 1 зубчик
- петрушка - невеликий пучок
- сіль - за смаком
- олія для обсмажування
Баклажани миємо, відрізаємо хвостики з обох боків та нарізаємо вздовж тоненькими слайсами. Складаємо нарізані баклажани в миску, підсолюємо та лишаємо на пів години, щоб з них вийшла зайва рідина та гіркота.
Після цього слайси баклажана просушуємо від рідини паперовими рушниками та обсмажуємо на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистості з обох боків. Обсмажені баклажани викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Щоб приготувати начинку, в блендері перебиваємо до однорідності грецькі горіхи, часник і петрушку. Начинку куштуємо на смак і за бажанням додаємо сіль. Ще смачніше буде, якщо використовувати обсмажені грецькі горіхи.
На обсмажений слайс баклажана викладаємо одну чайну ложку начинки та загортаємо в рулетик. Так само формуємо решту баклажанових рулетиків – і наша закуска готова.