Деруни вийдуть іще смачнішими: шеф-кухар дала покращений рецепт популярної страви
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями простим рецептом, який допоможе урізноманітнити свої сніданки і не лише.
На своїй сторінці в Instagram шеф-кухар запропонувала покращений рецепт дерунів - з беконом та сиром.
⠀
Для приготування дерунів шеф-кухар бере такі інгредієнти:
- картопля - 3 шт. великих
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- борошно - 1 ст.л.
- бекон - 70 г
- пармезан або будь-який інший сир - 50 г
- сіль та перець за смаком
- можна додати кілька щіпок копченої паприки
Спочатку натираємо картоплю на тертці.
"Я тру частину на великій і частину на дрібній, для різної консистенції", – розповіла шеф-кухар.
Цибулю дрібно натираємо, змішуємо з картоплею, додаємо сіль, перець і добре віджимаємо зайву рідину.
Бекон дрібно нарізаємо, сир натираємо на тертці. Змішуємо картопляну масу з яйцем, борошном, беконом, сиром, додаємо трохи паприки або своїх улюблених спецій.
"До речі, щоб картопля не темніла - просто додайте в заміс ложку сметани", - радить шеф-кухар.
Смажити деруни потрібно на розігрітій сковороді з олією на середньому вогні до рум'яності з обох боків. Після цього шеф-кухар перекладає їх у форму та допікає у духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 3-5 хвилин.
Подавати деруни найкраще зі сметаною, улюбленим соусом або просто зі смаженими грибами. На сніданок також дуже вдала ідея додати яйце.
Переможниця "Мастер Шеф" дала феєрічний рецепт сніданку.
Закуска на всі випадки життя - переможниця "Мастер Шеф" розкрила смачний рецепт.
Смакота з картоплі - бюджетний рецепт від зірки "Мастер Шеф", який перетворить обід на свято.