Дешево, але дуже смачно: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт м'якого бісквіту, готується дуже швидко

Дешево, але дуже смачно: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт м'якого бісквіту, готується дуже швидко

Переможниця та колишня суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, одним із простих та смачних десертів є бісквітний рулет із кремом. Бісквіт для цього рулету готується з доступних інгредієнтів, що швидко і має тривалий термін зберігання, що дозволяє приготувати його заздалегідь, зауважила Глинська.

Інгредієнти:

  • Яйця - 250 г (5 штук)
  • Цукор - 120 г (0.8 склянки)
  • Борошно - 130 г (1 склянка)
  • Ванільний цукор
  • Розпушувач - 5 г
  • Абрикосове варення (або варене згущене молоко) - 200 г (1 склянка)
  • Вершкове масло, жирністю 62% - 50 г
  • Цукрова пудра (для декору)
  • Склянка об'ємом 200 мл

Спосіб приготування:

В одній мисці змішайте борошно з розпушувачем, а в іншій - цукор з ванільним цукром. В окремій ємності з'єднайте яйця та цукор, збивайте на високих обертах міксера протягом 5-7 хвилин, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі і дайте йому трохи охолонути.Збийте абрикосове варення блендером, щоб не залишалося великих шматочків.

Акуратно додайте розтоплене вершкове масло до збитих яйців, обережно перемішуючи. Поступово вводьте борошно з розпушувачем у яєчну суміш, акуратно втручаючи, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Вилийте тісто на лист, застелений пергаментним папером, і розрівняйте його. Випікайте в розігрітій до 185 градусів духовці протягом 10-12 хвилин.

Поки бісквіт гарячий, переверніть його на стіл, накритий іншим листом пергаменту. Зніміть пергамент, на якому випікалося тісто, потім накрийте бісквіт ще одним аркушем пергаменту і знову переверніть, поділилася "Мастер Шеф" Глинська.

Поки бісквіт теплий, рівномірно змастіть його варенням або вареним згущеним молоком. Акуратно поверніть бісквіт у рулет і відправте його в холодильник на кілька годин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чим обробляти дерева в саду восени: поради господарів для гарного врожаю

Лінивий картопляний пиріг з м'ясом: швидкий рецепт від судді "Мастер Шеф" Тетяни Литвинової

Як восени знезаразити грядки на городі: господині розкрили хитрощі

Пояснювальна записка у школу: що обов'язково мають вказати батьки

Як правильно підготувати грядки до зими: досвідчені фермери дали важливі поради

Експерт розповів, чому Захід допомагає захищатись Ізраїлю, а Україні – ні: «Небо одне у нас, спільне»

Школяра принесли в жертву, заради благополуччя закладу: задушили під час ритуалу чорної магії

«Йде етап розплати»: екстрасенс розповіла, до чого пропаганда вже готує росіян

По 499 грн за упаковку: супермаркети різко підняли ціни на молоко, вершкове масло і твердий сир

Паста за 10 хвилин: "Мастер Шеф" дав простий, але дуже смачний рецепт на обід

Мобілізація на окупованих територіях: відмова означає смерть

Для раннього врожаю: коли та як правильно сіяти петрушку восени

Нові правила мобілізації з жовтня: кого торкнуться зміни

Олександр Мусієнко розповів, чи запросять Україну в НАТО на наступному «Рамштайні»: «Розглядають варіанти»

Два місяці Курської операції: військовий експерт розповів про плани ЗСУ та нові контратаки армії рф