Дешевше та смачніше: рецепт домашніх рибних консервів на зиму від зірки "Мастер Шеф"
Колишня зірка шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати домашні рибні консерви в томатному соусі, значно смачніші та дешевні за магазинні.
Такі консерви будуть смачними як холодні, так і розігріті, вони корисні, багаті на білок, нежирні, тому це ідеальний варіант перекусу на випадок відключень світла.
Для приготування домашної рибної консерви в томатному соусі "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- минтай - 900 г
- морква - 250 г
- цибуля - 400 г
- перець солодкий - 500 г
- томатна паста 25% - 70 г
- олія - 100-120 г
- часник - 15 г
- вода - 150 г
- оцет 9% - 1 ст.л.
- сіль - 2,5 ч.л. (за смаком)
- цукор - 3 ч.л.
- лавровий лист, перець горошком
Цибулю "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова нарізає дрібним кубиком, моркву – півкільцями, перець – на шматочки. На розігрітій пательні з олією тушкуємо овочі приблизно 10 хвилин.
Далі додаємо до овочів вичавлений часник, томатну пасту, воду, сіль, цукор і все перемішуємо. Після цього вимикаємо вогонь, додаємо оцет і знову перемішуємо.
В чисті банки на дно "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова викладає лавровий лист і перець горошком, а потім шарами тушковані овочі та сиру рибу, нарізану на великі шматочки (по 2 ст.л. овочів та кілька шматків риби – і так повторюємо, не заповнюючи банки на 1 см до кришки). Щільно закриваємо банки кришками.
У велику каструлю набираємо воду так, щоб вона не доходила до кришок банок приблизно на 3 см, на дно кладемо тканинну серветку, щоб випадково не пошкодити скло.
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова стерилізує консерви на малому вогні протягом 4-6 годин, а потім дає їм охолонути в тій же гарячій воді. Зберігаємо рибні консерви в темному місці за кімнатної температури до восьми місяців.