Дешевше та смачніше: рецепт домашніх рибних консервів на зиму від зірки "Мастер Шеф"

Дешевше та смачніше: рецепт домашніх рибних консервів на зиму від зірки "Мастер Шеф"

Колишня зірка шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати домашні рибні консерви в томатному соусі, значно смачніші та дешевні за магазинні.

Такі консерви будуть смачними як холодні, так і розігріті, вони корисні, багаті на білок, нежирні, тому це ідеальний варіант перекусу на випадок відключень світла.

Для приготування домашної рибної консерви в томатному соусі "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:

  • минтай - 900 г
  • морква - 250 г
  • цибуля - 400 г
  • перець солодкий - 500 г
  • томатна паста 25% - 70 г
  • олія - 100-120 г
  • часник - 15 г
  • вода - 150 г
  • оцет 9% - 1 ст.л.
  • сіль - 2,5 ч.л. (за смаком)
  • цукор - 3 ч.л.
  • лавровий лист, перець горошком

Цибулю "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова нарізає дрібним кубиком, моркву – півкільцями, перець – на шматочки. На розігрітій пательні з олією тушкуємо овочі приблизно 10 хвилин.

Далі додаємо до овочів вичавлений часник, томатну пасту, воду, сіль, цукор і все перемішуємо. Після цього вимикаємо вогонь, додаємо оцет і знову перемішуємо.

В чисті банки на дно "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова викладає лавровий лист і перець горошком, а потім шарами тушковані овочі та сиру рибу, нарізану на великі шматочки (по 2 ст.л. овочів та кілька шматків риби – і так повторюємо, не заповнюючи банки на 1 см до кришки). Щільно закриваємо банки кришками.

У велику каструлю набираємо воду так, щоб вона не доходила до кришок банок приблизно на 3 см, на дно кладемо тканинну серветку, щоб випадково не пошкодити скло.

"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова стерилізує консерви на малому вогні протягом 4-6 годин, а потім дає їм охолонути в тій же гарячій воді. Зберігаємо рибні консерви в темному місці за кімнатної температури до восьми місяців.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин

Більше не прокатить: школярам готують революційні зміни

Жорсткий удар по економіці рф: експерти розповіли наскільки можуть впасти ціни на нафту в 2025 році

Платити не обов'язково: як оскаржити підозрілі тарифи

Зеленський: сьогодні два місяці наших військових дій у Курській області