Дешевше та смачніше за магазинний хліб: рецепт лінивої чіабати з чотирьох інгредієнтів
Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як у домашніх умовах приготувати лінивий, але дуже смачний варіант чіабати.
"Приготувати - елементарно просто! Навіть вимішувати не доведеться! Можете з вечора замісити тісто, на ніч поставити в холодильник, а вранці спекти свіжий хліб на сніданок!", – наголосила кулінар.
Для приготування лінивої чіабати нам знадобиться (у розрахунку на дві невеликі хлібини):
- вода (кімнатної температури) - 370-400 мл
- дріжджі - 10 г живих або 3 г сухих
- борошно - 500 г
- сіль - 13 г
"В оригінальному рецепті зазначено 370 мл води, але з власного досвіду, краще брати 400", – пояснила блогерка.
У воді розчиняємо дріжджі, всипаємо половину борошна та розмішуємо ложкою або лопаткою. Слідом додаємо решту борошна, сіль та добре перемішуємо тісто до однорідності.
Миску з тістом накриваємо плівкою або кришкою та лишаємо або на півтори-дві години за кімнатної температури, або на ніч у холодильнику.
Після цього тісто обережно перекладаємо на припилений борошном стіл і ділимо на дві частини. Надаємо тісту овальної форми та викладаємо майбутню чіабату на деко, застелене пергаментом. Зверху трішки присипаємо борошном.
Духовку попередньо потрібно розігріти до 240 градусів. На низ духовки ставимо ємність із гарячою водою. Деко з чіабатами відправляємо в розігріту духовку та випікаємо приблизно 30-35 хвилин до хрусткої румʼяної скоринки.