Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася доступним, простим і дуже смачним рецептом плову з булгура.
Для приготування плову з булгура "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- 400 г булгура
- 250 г цибулі
- 300 г моркви
- 700 г філе курячого стегна
- 1 ст.л. з гіркою спецій до плову
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. барбарису
- голівка часнику
- перець чилі - на смак
- 40 г олії
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова вирішила приготувати плов на відкритому вогнищі в казані, але так само легко він готується і вдома на плиті.
Спершу чистимо та нарізаємо овочі: цибулю – дрібним кубиком, а моркву – соломкою. Булгур ретельно промиваємо та зливаємо воду. Філе курячого стегна нарізаємо шматками бажаного розміру, можна просто розрізати навпіл.
У розігрітий казан "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова наливає олію та обсмажує на ній цибулю. Через 5 хвилин додаємо моркву та продовжуємо смажити. Коли пройде ще 5 хвилин, додаємо мʼясо та готуємо його протягом 10 хвилин.
Після цього додаємо в казан булгур, часник (цілу неочищену голівку), сіль і спеції на смак. "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова смажить усе разом протягом 5-8 хвилин, а потім заливає водою. Вода має повністю все покривати на 2-3 см зверху (приблизно 1,5 літри).
Готуємо плов із булгура, поки не википить уся вода. Готовий плов накриваємо кришкою.