Для дітей та дорослих: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт домашніх сирків у глазурі
Переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом ідеальних глазурованих сирків із полуничною начинкою, які можна легко приготувати в домашніх умовах.
Для приготування знадобляться:
- 140 г полуниці (свіжої чи морозива)
- 10 г кукурудзяного крохмалю
- 15 г цукру
- 10 г лимонного соку
Полуницю потрібно перебити в пюре за допомогою занурювального блендера і змішати в сотейнику з лимонним соком, цукром та крохмалем. Постійно помішуючи, довести суміш до кипіння і проварити ще близько 30-40 секунд, щоб крохмаль заварився, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Готову начинку перекласти в інший посуд для швидкого остигання, накрити плівкою "в контакт" і залишити остигати. Охолоджену начинку перекласти в мішок кондитерський без насадки.
Для сирної маси знадобляться:
- 700 г сиру (5-9% жирності)
- 100 г цукрової пудри
- Ванільний цукор за смаком
- 100 г вершкового масла (кімнатної температури)
Змішати всі інгредієнти та пробити занурювальним блендером до однорідності. Готову сирну масу також викласти у кондитерський мішок, додає "Мастер Шеф" Глинська.
За допомогою харчової плівки сформувати сирки зі смужкою полуничної начинки усередині. Для застигання відправити сирки на 2 години на морозилку.
Для шоколадної глазурі знадобляться:
- 150 г чорного шоколаду
- 150 г молочного шоколаду
- 2 ст. л. рослинного масла
Шоколад розтопити разом з олією на паровій бані або в мікрохвильовій печі, перелити у високу склянку для зручності глазурування.
Підморожені сирки дістати з плівки, наколювати на шпажку і швидко занурювати в глазур. Після того, як глазур стане матовою, зняти сирок зі шпажки. У процесі глазурування глазур може знадобитися трохи підігрівати, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.
Готові глазуровані сирки залишити в холодильнику до повного розморожування та охолодження.
Тісто для вареників вийде ідеальним: Хіменес-Браво дав рецепт, який ви полюбите.
Оригінальніший за омлет: рецепт смачного сніданку за 10 хвилин.
Омлет із цікавим інгредієнтом за 5 хвилин: Хіменес-Браво поділився улюбленим рецептом.