Для любителів шоколаду: "Мастер Шеф" Глінська розкрила рецепт ідеального десерту

Для любителів шоколаду: "Мастер Шеф" Глінська розкрила рецепт ідеального десерту

Цього разу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати печиво брауні-сендвіч із маршмеллоу.

Для брауні нам знадобляться такі інгредієнти (у розрахунку на 8 сендвічів):

  • 2 яйця (кімнатної температури)
  • 100 г цукру
  • 200 г чорного шоколаду (54-60%)
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • 2 г солі

Для маршмеллоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере:

  • 150 г цукру
  • 50 мл води
  • 8 г желатину + 40 мл води

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує печиво Брауні. Для цього розтоплюємо шоколад і вершкове масло, перемішуємо їх до однорідності.

Змішуємо яйця з цукром, потім додаємо розтоплений шоколад з маслом і перемішуємо, додаємо суміш сухих інгредієнтів (борошно, розпушувач та сіль) і знову перемішуємо.

Готове тісто "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає в кондитерський мішок без насадки, відрізає носик та відсаджує печиво на пергамент (діаметр кожного приблизно 6 см). Між печивом робимо хороші відступи, бо тісто при випіканні виросте.

Випікати печиво брауні треба в розігрітій до 175 градусів духовці з конвекцією 12 хвилин, а потім дістаємо його та лишаємо охолоджуватися.

Далі "Мастер Шеф" Глінська готує маршмеллоу. Одразу змішуємо желатин з водою кімнатної температури та лшаємо на 10-15 хвилин.

Тим часом робимо сироп. У сотейник з товстим дном відправляємо 50 мл води та цукор і варимо до температури 118 градусів (краще використовувати термометр), без помішування.

Теплий сироп і розмочений желатин відправляємо в чашу комбайну та збиваємо, щоб маса збільшилася в об'ємі. Масу ще теплою викладаємо в кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 13-14 мм.

"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська відсаджує маршмеллоу на половинку печива, не доходячи до краю 0,5 см, та накриває другою половинкою печива.

Залишок маршмеллоу можна відсадити окремо на пергамент, присипати сумішшю цукрової пудри з крохмалем і смакувати.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ