Для любителів сиру: рецепт швидкого пирога з лавашем та сиром без труднощів
Ледачий сирний пиріг з лаваша - справжня знахідка для любителів сиру. Простий у приготуванні, він стане вашим улюбленим рецептом для сніданків, обідів чи вечерь, розповідає відомий кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 1 упаковка тонкого лаваша (всередині 2 листи)
- 4 яйця
- 300 мл молока
- 1/3 чайної ложки солі
- 200 г кисломолочного сиру
- 100 г моцарели
- 100 г будь-якого твердого сиру
- 100 г бринзи чи фети
- Додатково: 100 г моцарелли для посипання зверху
- Шматок вершкового масла для змащування
Процес приготування:
Наріжте або натріть всі сири (моцарелу, твердий сир і бринзу/фету) на тертці. У мисці збийте яйця з молоком і додайте сіль, добре перемішайте.
Викладіть лист лаваша у форму для запікання так, щоб краї його звисали з боків. Розподіліть половину кисломолочного сиру та суміші сирів по лавашу. Накрийте другим листом лаваша і повторіть шари, починаючи з сиру і сиру, що залишився.
Зверху залийте пиріг яєчно-молочною сумішшю, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні. Посипте зверху моцарелою, що залишилася.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте пиріг у розігріту духовку і випікайте 35-40 хвилин, поки верхня частина пирога не стане золотистою і рум'яною.