Для найледачих: "Мастер Шеф" Литвинова дала швидкий рецепт пирога на сковороді
Цей простий пиріг готується на сковороді за допомогою лаваша.
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова додала, завдяки яблукам, абрикосам та журавлині, пиріг виходить ароматним та соковитим.
Інгредієнти:
- Лаваш - 200 г
- Яблука - 700 г
- Абрикоси - 300 г
- Цукор — 80 г
- Топлена олія - 50 г
- Журавлина - 100 г
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
Для заливки:
- Яйця - 5 шт.
- Сметана (15-20%) - 200 г
Наріжте лаваш трикутними смужками. Яблука наріжте тонкими слайсами, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Поставте їх на вогонь з вершковим маслом та цукром, тушкуйте 10-15 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Змастіть сковороду паливною олією.
Змішайте яйця зі сметаною і додайте ванільний цукор. Викладіть 1/3 частину нарізаного лаваша на дно сковороди.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, зверху рівномірно розподіліть усі яблука та 1/3 заливки, розрівняйте. Далі викладіть шар нарізаного лаваша, потім розподіліть абрикоси та знову накрийте лавашем.
Залийте заливкою, що залишилася. Готуйте пиріг на мінімальному вогні під закритою кришкою 20-25 хвилин.
Потім накрийте пергаментний пиріг і обережно переверніть на кришку. Покладіть пиріг назад на сковороду і готуйте ще 5-10 хвилин, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.